Skip to content

Hoe Total motoren in topconditie houdt?

Total Quartz

TOTAL QUARTZ INEO & TOTAL QUARTZ 9000

TOTAL QUARTZ INEO en TOTAL QUARTZ 9000 zijn smeermiddelen uit het topsegment. Ze houden motoren in goede conditie, maar als je ziet wat daar allemaal voor nodig is….

Met een hoogwaardig palet aan smeermiddelen en koelvloeistoffen voorziet Total in de behoeftes van alle automotive toepassingen. De oliën zijn het resultaat van gedegen onderzoek en samenwerking met grote autofabrikanten. De TOTAL QUARTZ INEO (voor diesels) en TOTAL QUARTZ 9000 (voor auto’s met een benzinemotor) behoren tot de meest populaire smeermiddelen in het topsegment. Maar er is heel wat voor nodig om oliën van topkwaliteit te maken.

WAT VERWACHTEN WE VAN OLIE?

Hoe zwaar motorolie het heeft begint misschien een beetje te dagen als je ziet wat er van wordt verwacht:

  • verminderen van wrijving en beschermen tegen slijtage;
  • beschermen tegen corrosie, zodat de motor intern niet gaat roesten;
  • koelen en beschermen van de motor tegen oververhitting;
  • zorgen voor een goede compressie van de cilinders en maximale energiezuinigheid;
  • schoonhouden van de motor door afzetting van diverse onzuiverheden te voorkomen. Een schone motor zorgt ervoor dat het roetfilter niet te snel volloopt met as.

LANGE ONDERHOUDSINTERVALLEN HELPEN NIET

Olie moet het vuil zwevend houden. Lange onderhoudsintervallen helpen daar niet bij, want als een deel van de olie uitdampt, daalt het olieniveau en moet de resterende olie nóg meer presteren. Total heeft met Age Resistance Technology (ART) een manier gevonden om dat op te lossen. Door de moleculaire interactie te verhogen blijft het vuil zwevend en voorkomt Total degeneratie, terwijl ook oxidatie en sludge-opbouw worden tegengehouden: de motor blijft langer jong.

TEMPERATUUR IS HÉT THEMA

Op korte ritten komen motoren niet goed op temperatuur en kan er condens ontstaan. Bovendien vindt bij lage temperaturen de verbranding niet goed plaats. Door onverbrande brandstoffen en condens in de olie gaat de smerende en reinigende werking van olie deels verloren. Maar te hoge temperaturen (door downsizing en grote turbo’s) leiden tot oliedegeneratie. Geen wonder dat temperatuur hét thema in moderne autotechniek is. TOTAL QUARTZ zorgt voor een stabiele temperatuur en koelt onderdelen van de motor om energieverlies en degeneratie te voorkomen.

WEINIG FOSFOR EN ZWAVEL

De TOTAL QUARTZ-oliën kenmerken zich door een laag brandstofverbruik en maximale bescherming van het nabehandelingssysteem van de motor. EGR’s (Exhaust Gas Recirculation) voeren vuile uitlaatgassen terug de motor in, maar de additieven in TOTAL QUARTZ voorkomen roet- en koolafzettingen. Populaire additieven, zoals fosfor en zwavel, verkorten echter ook de levensduur van roetfilters. De TOTAL QUARTZ INEO-serie is daarom een zogenaamde low SAPS olie (sulfaat as, fosfor en zwavel) en dus vriendelijk voor het nabehandelingssysteem van de motor. Door de werking van driewegkatalysatoren en dieselpartikelfilters te optimaliseren, zoals bijvoorbeeld de TOTAL QUARTZ INEO MC3 5W-30 doet, vermindert de uitstoot van NOx, CO en fijnstof.

ZUINIG MET BRANDSTOF TOTAL

QUARTZ  leidt tot een lager brandstofverbruik van vier procent. Een lagere viscositeit helpt, want dat is op dit moment de grootste prioriteit van de auto-industrie. Een lage viscositeit leidt tot minder wrijving tussen de bewegende delen, minder energieverspilling, een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot. Daar heb je geavanceerde basismaterialen met een lagere viscositeitswaarde, een lagere vluchtigheid en een hogere viscositeitsindex (VI) voor nodig. Dankzij de sterke oliefilm van TOTAL QUARTZ is er ook bij lage viscositeit geen gevaar voor verdamping, zodat je niet steeds hoeft bij te vullen. Total maakt al een QUARTZ INEO 0W-16, maar de bestverkochte oliën zijn de INEO 0W-20 en 0W-30. 

ER STAAT EEN ERVAREN TEAM ACHTER

Natuurlijk voldoen de TOTAL QUARTZ INEO (voor diesels) en TOTAL QUARTZ 9000 (voor auto’s met een benzinemotor) aan de eisen van de internationale standaarden, zoals ACEA, API, JASO en ILSAC. Total investeert niet alleen in productontwikkeling, maar minstens zoveel tijd in haar klanten. Een team van ervaren Account Managers, een professionele Customer Service en een vakkundige Technische Dienst staan klaar: het contact is persoonlijk, snel en goed. 

AMT vakblad – augustus 2020

Bekijk onze video

 

 

 

Veelgestelde vragen

Vragen over onze automotive oplossingen? Kijk eens hier.

Automotive nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates van Total in je mailbox.

Contactformulier

Stuur ons een bericht.