Skip to content

Total Long Life Bitumen nu ook voor STYRELF

Total Long Life Bitumen nu ook voor STYRELF

Innovatief productieproces resulteert in langere levensduur

Total bitumen Styrelf polymer gemodificeerde bitumen

Het innovatieve Total Long Life Bitumen ‘timmert’ inmiddels hard aan de weg. Dankzij dit innovatieve bitumenproduct met nieuwe bindmiddeltechnologie wordt de levensduur van de weg aanzienlijk verlengd. Total kan deze gepatenteerde innovatie nu ook toepassen op het product STYRELF.

Total Long Life Bitumen is een bindmiddel dat de oxidatie in bitumen vertraagt, waardoor de levensduur van de weg wordt verlengd. Long Life bindmiddeltechnologie - gepatenteerd door Total - maakt gebruik van een innovatief productieproces op raffinage-niveau om bitumen te beschermen tegen veroudering door oxidatie.

STYRELF is een met elastomeren verknoopt bitumen netwerk. Total loopt voorop in de ontwikkeling van dit proces om een hoogwaardig driedimensionaal polymeernetwerk te creëren. Het flexibele netwerk van STYRELF is het resultaat van een permanente en onomkeerbare chemische reactie die een superieure homogene en stabiele microstructuur biedt. De uitstekende prestatiekenmerken van STYRELF zorgen voor een hoge mate van duurzaamheid.

STYRELF wordt nu nog verder verbeterd dankzij toepassing van de innovatie Total Long Life Bitumen. De Long Life-bindmiddeltechnologie is universeel en compatibel met conventioneel bitumen als het complete STYRELF-assortiment - een reeks hoogwaardige polymeer gemodificeerde bitumen (PMB). De Long Life-bindmiddeltechnologie kan dus worden toegepast in alle lagen van alle soorten wegen.

Deze stap is weer een volgende stap van Total om de levensduur van een wegdek te verlengen en het verbeteren van de ecologische voetafdruk. Neem gerust contact met ons op voor vragen over Total Long Life Bitumen.