Skip to content

01/09/2020 Nieuws

Total heeft een nieuw CNG-station in Zaandam geopend

Afbeelding CNG pomp en gaspistool voor header nieuwsbericht CNG Zaandam
Afbeelding CNG pomp en gaspistool voor header nieuwsbericht CNG Zaandam

CNG tanken voor iedereen beschikbaar 

Total heeft in juli 2020 een nieuw tankstation geopend aan de Thorbeckeweg 1 te Zaandam. Hier kunnen zowel lichte bedrijfswagens als personenauto’s bij pomp nummer 15 en 16 tanken. Daarnaast kunnen alle vrachtwagens en bussen die op CNG kunnen rijden, zoals vuilniswagens, op dit station terecht. Dit is het eerste CNG-tankstation van Total in de regio Zaandam, en het 11e in Noord-Holland.

Uitbreiding van het rijden op CNG en de infrastructuur van deze schone brandstof draagt bij aan het Nederlandse klimaatakkoord. Al ruim een jaar leveren wij 100% bio-CNG (groengas) op al onze openbare stations. Groengas is de duurzame variant van aardgas. Groengas wordt gemaakt van biogas dat ontstaat door plantaardig en dierlijk (rest)materiaal te vergisten. Bij de productie komt ‘biogas’ vrij. Dit wordt opgevangen en onder andere gebruikt om groengas van te maken, een duurzame en schone energie om op te rijden. Total is de grootste leverancier van groengas aan het wegverkeer en is continu bezig om het aantal tankstations verder uit te breiden. 

Marja Versleijen, Director Mobility & Clean Energies: “Door deze uitbreiding in ons CNG netwerk in Nederland, bouwt Total verder aan een duurzame toekomst en aan de uitbreiding van alternatieve brandstoffen. Onze relaties kunnen hierdoor nóg beter en vollediger ondersteund worden in hun transitie naar duurzame en emissievrije mobiliteit. De duurzame propositie van Total bestaat naast groengas uit ev-laadpalen, waterstof en LNG.”  

Beschikbaarheid van schone energie voor vervoer in Zaandam 

De komst van het CNG-tankstation draagt bij aan de missie van Total om verder te verduurzamen. Dagelijks zetten wij ons in voor schonere energie die betaalbaarder, betrouwbaarder en schoner is én toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. Onze ambitie is dan ook om de grootste te worden in verantwoorde energie: ‘to become the responsible energy major’. 

Onze tankpas, uw gemak

Deze schone brandstof kan hier ook afgerekend worden met de Total Card. Voor iedereen bestaat er een geschikt Total Card aanbod. Wil je weten wat het best bij jouw situatie past? Lees hier alles over de Total Card en zijn voordelen.  

BENEFIC-subsidie 

BENEFIC is een grensoverschrijdend en innovatief project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport. PitPoint heeft subsidies aangevraagd en ontvangen voor ongeveer 20 procent van de investering voor zeven verschillende projecten, waaronder een aantal CNG-stations. Sinds 2017 maakt PitPoint deel uit van de Total Groep en begin dit jaar zijn alle activiteiten geïntegreerd in de Total-organisatie. Het tankstation in Zaandam is het 4e station dat met behulp van deze subsidie is voltooid. 

Meer weten over schone energie voor vervoer? Kijk hier