Skip to content

01/10/2019 Nieuws

PitPoint opent eerste LNG-tankstation in België te Rekkem

Luifel met Total logo en PitPoint Clean Fuels LNG tank
Luifel met Total logo en PitPoint Clean Fuels LNG tank

EEN CONCRETE STAP NAAR EEN INTERNATIONAAL DEKKEND NETWERK VAN LNG-TANKSTATIONS

PitPoint heeft, samen met moederbedrijf Total, haar eerste LNG-station voor vrachtwagens in België geopend. Het station bevindt zich in Rekkem, vlakbij de Franse grens. Met de eerder geopende PitPoint LNG-stations op logistieke knooppunten in Nederland is deze locatie daarmee een concrete stap op weg naar de realisatie van een internationaal dekkend LNG-netwerk in Noordwest-Europa.

GUNSTIGE LIGGING

Het LNG-tankstation is geplaatst bij het reeds bestaande Total tankstation van het transportcentrum LAR op de Rijksweg 746 te Rekkem (Menen), vlak aan de snelweg  E17/A14 tussen Kortrijk en Lille. Het station heeft daarmee een gunstige ligging voor transportvervoer met als doorgaande route de Benelux. En dat is goed nieuws voor transporteurs die reeds de stap naar rijden op LNG (Liquefied Natural Gas) hebben gezet.

CHAUFFEURVRIENDELIJKE FACILITEITEN

Het nieuwe station wordt 24/7 toegankelijk en is voorzien van twee LNG-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks rijdend op LNG. In dit nieuwe LNG-station heeft PitPoint haar nieuwste innovaties meegenomen: éxtra koud LNG speciaal voor Volvo-trucks en een digitale dispenserdisplay met tankinstructies in 11 verschillende talen, speciaal voor de internationale transporteurs die dit station passeren. Alles geplaatst onder een luifel, zodat chauffeurs droog kunnen tanken. Daarnaast beschikt het station van Total, waar het PitPoint LNG-station bij geplaatst wordt, over een restaurant en parkeergelegenheid. Dit maakt het station nu ook voor chauffeurs die op LNG rijden een full service tussenstop.

STEEDS MEER TRANSPORTEURS GAAN OVER OP LNG

Steeds meer transporteurs vervangen hun diesel trucks voor LNG-trucks. LNG is namelijk een nu al beschikbare alternatieve brandstof voor diesel met een beperkte impact op het milieu: het voldoet aan de strengste normen en emissiedoelstellingen voor de stad. LNG zorgt voor een reductie van de uitstoot van broeikasgassen van 6 tot 15%, met een potentieel voor een nog verdere reductie bij de integratie van bioLNG. Het gebruik van LNG als brandstof voor voertuigen vermindert ook het geluid met 50% en biedt rijden op LNG een financieel voordeel ten opzichte van diesel door de steeds lager wordende brandstofkosten (en in combinatie met de 0-accijnsregeling die in België van toepassing is).

Transporteurs die meer willen weten over het rijden op LNG of willen tanken bij dit nieuwe station, kunnen daarvoor contact opnemen met PitPoint via https://www.pitpointcleanfuels.com/nl/schone-brandstoffen/#lng