Skip to content

Elektriciteit is veruit de populairste schone ‘brandstof’, liever gezegd energie van dit moment om duurzaam en schoon te rijden. Elektrische voertuigen die zijn opgeladen met groene stroom, stoten geen CO2 en fijnstof uit. Daarmee is elektrisch rijden een zeer duurzame mobiliteitsoplossing. Uw elektrisch voertuig opladen gaat gemakkelijk en snel bij Total laadpalen door heel Nederland en Europa.

Voordelen elektriciteit

  • Bij elektrisch rijden op groene stroom worden geen broeikasgassen of andere verontreinigende stoffen uitgestoten
  • Elektrische voertuigen zijn stil, dynamisch en accelereren snel
  • Elektriciteit is een voordelige energie voor mobiliteit

De batterij

De batterij is het belangrijkste onderdeel van een elektrisch voertuig. Deze batterij is gebaseerd op de lithium-ion technologie en slaat de energie op. De kwaliteit en het type batterij bepalen het vermogen, het aantal te rijden kilometers, de oplaadtijd en beïnvloedt de prijs van het voertuig.

Elektriciteit als 'brandstof'

De hoeveelheid opgeladen elektriciteit wordt in kilowattuur (kWh) weergegeven. Deze elektriciteit wordt opgewekt uit verschillende duurzame bronnen, waaronder de wind en de zon. Hoeveel kilometers u per kWh kan rijden, hangt af van diverse omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee u rijdt en de buitentemperatuur. Over het algemeen rijdt u met een lage(re) gemiddelde snelheid meer kilometers dan met een hoge(re) snelheid.

Elektrisch laden bij Total

In Nederland beschikt Total over een groot netwerk van laadpalen in de openbare ruimte, snelladers (50kW) en zogenoemde High Power Chargers (175kW) bij enkele Total tankstations. Wij werken hard aan de uitbreiding van de laadfaciliteiten. De meeste bestuurders laden hun elektrische voertuig thuis of op het werk op. Maar, ook op grote parkeerplaatsen, bij winkelcentra en langs auto- en snelwegen zijn laadstations te vinden. De oplaadtijd is afhankelijk van het type laadpaal. Ondanks de verschillende soorten aansluitingen, zijn alle Total laadpalen geschikt voor ieder elektrisch voertuig.

Case studies elektriciteit

ontvang de NIEUWsbrief EN kom IN CONTACT

Blijf op de hoogte

Ontvang de Mobility & New Energy nieuwsbrief

Maak kennis met ons team

Onze experts staan klaar om jou te helpen.