Skip to content

Overheden hebben veelal een faciliterende rol als het gaat om de transitie naar schoon en duurzaam vervoer. Zo bent u wellicht verantwoordelijk voor het aanbesteden van openbaar vervoer, wilt u het wagenpark van uw gemeente, provincie of waterschap verduurzamen of staat u op het punt publieke laadinfrastructuur te organiseren. Total staat u bij in deze veranderende wereld naar emissieloze mobiliteit. 

Verduurzamen eigen wagenpark

Als overheidsinstelling, groot of klein, heeft u een voorbeeldfunctie bij de transitie naar schoner en duurzamer vervoer. Door uw eigen wagenpark op schone brandstoffen te laten rijden, geeft u niet alleen het juiste voorbeeld, maar draagt u ook bij aan het verbeteren van de lokale luchtkwaliteit en het terugdringen van CO2. Total biedt u de helpende hand om de transitie naar een schoner en duurzaam wagenpark in te zetten..  Neem contact op met Marco Fossen, relatiemanager overheid, voor meer informatie.

Vervoer duurzaam aanbesteden

In uw regio bent u als overheid verantwoordelijk voor het aanbesteden van vervoer. Bijvoorbeeld het  openbaar vervoer als stad- en streekbussen, maar ook doelgroepenvervoer, vervoer voor afvalinzameling en groenvoorziening vallen onder uw invloedsfeer. En, ook kunt u eisen stellen aan vervoer gerelateerd aan bouwwerkzaamheden. Er zijn per sector verschillende bestuursakkoorden of convenanten ondertekend voor emissieloos rijden. De aanbesteding om emissieloos vervoer te realiseren, is complex en tijdrovend. Daarom heeft Total een aantal waardevolle links en downloads over duurzaam aanbesteden samengesteld, maar we staan ook voor u klaar om u te adviseren over schone en duurzame oplossingen voor aanbesteed vervoer en de winst die u kunt boeken door duurzaam, maar ook slim en haalbaar het aanbestedingsproces in te gaan. Neem contact op met Marco Fossen, relatiemanager overheid, voor meer informatie.

Downloads duurzaam aanbesteden vervoer

Laadinfrastructuur faciliteren

Zowel particulieren als bedrijven in uw regio vinden de weg naar schone energie voor vervoer. Zo is de groei van elektrische auto’s explosief. Als gemeente is het uw taak om de publieke laadinfrastructuur in uw regio te creëren en/of uit te breiden. Total ondersteunt u bij het bedenken, realiseren en monitoren van beleidsplannen voor publieke laadinfrastructuur. En, als ontwikkelaar, exploitant, investeerder en beheerder (CPO) van publiek toegankelijke (snel)laadinfrastructuur helpen wij bij de uitrol en het gebruik hiervan.

Lokale groene stroom

Openbare laadpalen kunnen gevoed worden met lokaal opgewekte groene stroom. Zo stimuleert u als lokale overheid de duurzame opwek van elektriciteit in de regio. Wij leveren deze lokale groene stroom en koppelen deze zichtbaar aan de infrastructuur. Op die manier maken wij uw inspanning op het gebied van uw Regionale Energie Strategie (RES) zichtbaar.

Case studies

Header PostNL
Header PostNL

PostNL

Het duurzame wagenpark van de toekomst.
Foto Centric case study
Foto Centric case study

Centric

Met groengas van Total rijdt Centric bijna klimaatneutraal.
Foto case study FLEX EV
Foto case study FLEX EV

FLEX EV

Snellaadplein voor elektrische bestelbussen.
Header Haarlem IJmond
Header Haarlem IJmond

Haarlem-IJmond

Het eerste gecombineerde EV/CNG-busstation van Nederland.

Alle case studies

HET LAATSTE NIEUWS en IN CONTACT KOMEN

Nieuws

Nieuws, beurzen en evenementen

Neem contact op

Onze medewerkers staan voor je klaar.

Ook interessant

Tankpas Total Nederland Den Haag
Tankpas Total Nederland Den Haag

Total tankpassen

Zzp’er, mkb’er, transporteur of verantwoordelijk voor een heel wagenpark? De Total Card is er voor iedereen. Je kiest zelf de tankpas die het beste bij je past. Met de services die aansluiten op jouw wensen. Vraag gemakkelijk online een offerte aan.

Zonnepanelen en windmolens
Zonnepanelen en windmolens

Gas en Power

Met huis-tuin-en-keukenenergie komt je er als ondernemer niet. Je hebt energie nodig waarmee je je ambities waar kunt maken. Energie die bijdraagt aan je zakelijke doelstellingen. Die zorgt voor vooruitgang. Groei, omzet en rendement. Total Gas & Power levert die energie.

Picto vraagteken rood
Picto vraagteken rood

Schone brandstoffen

Naast fossiele brandstoffen zoals Excellium of Euro 95 kun je bij ons ook terecht voor schone brandstoffen. In samenwerking met ons dochterbedrijf PitPoint Clean Fuels leveren we brandstoffen met een lage tot vrijwel geen uitstoot van schadelijke stoffen.