Skip to content

Biobrandstoffen worden geproduceerd uit hernieuwbare, biobased materialen, zoals bijvoorbeeld plantresten. Een biobrandstof kent verschillende vormen: zo bestaan er vloeibare biobrandstoffen en gasvormige biobrandstoffen. Total ziet biobrandstoffen als een belangrijk onderdeel in de transitie naar zero-emissie vervoer. Daarom steunen en ontwikkelen wij diverse programma’s om van biomassa brandstof te produceren.

Voordelen biobrandstoffen

  • Rijden op biobrandstof helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen
  • Rijden op biobrandstoffen heeft geen invloed op de acceleratie, remmen en rijcomfort

Toepassing van biobrandstoffen

Een deel van de biobrandstoffen wordt gemengd met benzine of diesel. Deze gemengde brandstof tank je bij een tankstation. Voorbeelden van brandstoffen met component biobrandstof die zonder een aanpassing van de motor kunnen worden getankt zijn E10, B5 en B7. Brandstoffen met hogere bijmenging percentages vragen mogelijk een aanpassing van de motor. Zo zijn zogeheten flexfuelvoertuigen geschikt voor alle soorten benzine met een ethanolgehalte variërend van 0% tot 100%. 

Ook groengas is een (geavanceerde) biobrandstof en kan zonder problemen en aanpassingen getankt worden door CNG-voertuigen.

Biobrandstoffen bij total

Total breidt het aanbod schone brandstoffen steeds verder uit. Biobrandstof is een oplossing in de transitie naar uitstootvrij vervoer. Op dit moment neemt Total actief deel aan diverse programma’s om oplossingen te ontwikkelen voor de omzetting van alle beschikbare soorten biomassa. We werken in onze eigen laboratoriums en via R&D-samenwerkingsverbanden met fabrikanten, start-ups, universiteiten en particuliere laboratoriums samen.

ontvang de NIEUWsbrief EN kom IN CONTACT

Blijf op de hoogte

Ontvang de Mobility & Clean Energy nieuwsbrief

Neem contact op

Vul eenvoudig ons contactformulier in