Skip to content

Total* levert al een aantal jaar CNG voor de rondvaartboten van het Amsterdamse toeristen- en rondvaartbedrijf Stromma. In 2017 besloot het bedrijf ook duurzaam vervoer op het vaste land te realiseren. Het idee voor een elektrische Hop On – Hop Off bus ontstond. Total ondersteunde Stromma bij het maken van een betrouwbare business case en realiseerde de laadinfrastructuur voor de bussen.

Uitdaging: nieuwe busvorm

De grootste uitdaging binnen het project was de toepassing van elektrisch vervoer in een volledig nieuwe vorm. Het ging namelijk om de eerste elektrische Hop On – Hop Off bussen van Nederland. Daarbij kwam dat de elektrische bus van het Italiaanse UNVI nog niet eerder in Nederland reed. Ook de deadline was strak: binnen een half jaar moest de bus rijden!

De aanpak

Total was volledig verantwoordelijk voor de laadinfrastructuur. Allereerst werd de mogelijke inrichting van de laadinfrastructuur onderzocht. De dagelijkse rijpatronen van de bussen en de mogelijke laadtijd gedurende de nacht brachten we in kaart. Vervolgens zijn de laders geïnstalleerd Het in gebruik nemen van de laders was spannend, omdat de laders nooit eerder zijn geïntegreerd in dit type bussen.

total_territoiregraphique_icones_v2_question_r.png
Picto vraagteken rood
Total staat voor gedegen projectmanagement en heeft gezorgd voor een uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding in dit project

Stromma

Het resultaat

Mede door de kWh-prijs te minimaliseren, realiseerde Total een haalbare business case. Daarbij kwam de betrouwbare laadinfrastructuur die goed aansloot bij de UNVI-bus. 

 

*Total acquireerde in 2017 PitPoint clean fuels. In januari is het klantaanbod van PitPoint en Total samengevoegd. Dit project is destijds onder de merknaam PitPoint uitgevoerd.

Meer case studies

Foto case study FLEX EV
Foto case study FLEX EV

FLEX EV

Snellaadplein voor elektrische bestelbussen.
Header Haarlem IJmond
Header Haarlem IJmond

Haarlem-IJmond

Het eerste gecombineerde EV/CNG-busstation van Nederland.
Header MRA-E, Total en Gemeente Houten
Header MRA-E, Total en Gemeente Houten

MRA-Elektrisch, Total en Gemeente...

Succesvolle samenwerking bij uitbreiding laadinfrastructuur.

Meer case studies

Ontdek wat Total voor andere bedrijven en overheden heeft betekend op het gebied van...

het laatste nieuws en in contact komen

Nieuws

Nieuws, beurzen en evenementen

Neem contact op

Onze medewerkers staan voor je klaar.