Tractiegasolie

Total Tractie gasolie is onze rode diesel variant. Voor wat betreft de eigenschappen is het gelijk aan diesel. Het voldoet volledig aan de Nederlandse norm NEN EN590. 

Voor bepaalde toepassingen, zoals voertuigen die geen gebruikmaken van de openbare weg en schepen (m.u.v. pleziervaart) mag Tractie Gasolie gebruikt worden als motorbrandstof. In die gevallen profiteert men van een lager accijnstarief. Ook voor stationaire machines zoals generatoren mag Tractie Gasolie worden gebruikt.

De overheid heeft aangekondigd om vanaf 1 januari 2013, m.u.v. de binnenvaart, geen verschil meer te willen maken tussen rode en blanke diesel. Hierdoor wordt het huidige tariefsverschil weggenomen en komt het accijnstarief van rode diesel op niveau te liggen van de blanke diesel. 

Via deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van eventuele wettelijke wijzigingen in het gebruik van Tractie Gasolie. 

 

X

Tijdens uw bezoek aan de site willen wij graag een ‘cookie’ in uw computer plaatsen. Uw volgende bezoek zal daardoor vlotter verlopen.

Wenst u uw opgeslagen cookies te verwijderen? Klik hier voor meer informatie.