LPG

LPG

LPG tanken

Naast verschillende soorten brandstof is LPG tanken op diverse Total tankstations ook mogelijk. LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas dat met name wordt gebruikt als brandstof in verbrandingsmotoren. In Nederland en België wordt voor LPG in de volksmond de term "autogas" gebruikt. Deze brandstof is een mengsel van propaan en butaan. Afhankelijk van de buitentemperatuur worden de twee gassen in een bepaalde verhouding gemengd.

Bij hogere temperaturen wordt meer butaan gebruikt, terwijl bij lagere temperaturen meer propaan aan het mengsel wordt toegevoegd, omdat butaan bij lage temperaturen niet genoeg verdampt.

Goedkoper en schoner

LPG tanken is schoner dan benzine of diesel tanken, omdat het bestaat uit heel lichte componenten die veel waterstof bevatten. Omdat LPG van nature al een hoog octaangehalte heeft, zijn er geen toevoegingen als lood of zwavel nodig om tot ontbranding te komen.

Bovendien 'gedraagt' autogas zich beter in een automotor wat leidt tot betere verbranding. Dit betekent dat de uitlaatgassen daardoor schoner zijn. Omdat LPG een restproduct is dat ontstaat bij de raffinage van aardolie is het ook goedkoper.

 

X

Tijdens uw bezoek aan de site willen wij graag een ‘cookie’ in uw computer plaatsen. Uw volgende bezoek zal daardoor vlotter verlopen.

Wenst u uw opgeslagen cookies te verwijderen? Klik hier voor meer informatie.